Wat fondsenwerving kan leren van reclame

De reclamewereld kan heel wat opsteken van de wereld van de fondsenwerving. Resultaatgedreven denken, om maar iets te noemen: een meer dwingend besef om al die mooie imagoverhalen ook om te zetten in cijfers. Maar net zo goed kan (legaten)fondsenwerving iets leren van de reclame...

Slimme communicatie is slimme communicatie. Of het nu op papier is, op radio en tv, of online. Of je nu een auto aan de man brengt of iemand de droom van een betere wereld voorhoudt.

Het wordt wel bijzonder wanneer die twee werelden, reclame en fondsenwerving, elkaar kruisen. En het wordt zelfs helemaal uitzonderlijk wanneer een tv-spot het over nalatenschappen heeft. Dat is nu precies wat Guinness, de bekende bierproducent, deed.

Even kort schetsen (zonder de geestige clou al prijs te geven): een moeder overlijdt, en ze laat haar twee volwassen zonen een verrassend testament na!

BEKIJK DE VIDEO 

De moraal van dit verhaal is dubbel:

  1. Kleur gerust eens buiten de lijntjes!
  2. Zelfs wanneer het over de dood gaat, hoeft je boodschap niet allemaal kommer en kwel te zijn. In legatenfondsenwerving is er ruimte voor hoop, blijdschap, perspectief, ... Toon gerust de traan, maar nog veel meer de (glim)lach!
Auteur: Luk Luk
21.03.2019
Copywriter